Nikola Jakšić (©Slobodan Sandić/VSS)
Nikola Jakšić (©Slobodan Sandić/VSS)

Nikola Jakšić: Mi smo Srbija, ništa manje od dve medalje se ne očekuje

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 09:24

“Verujem u ekipu, verujem da možemo da budemo pobednici“, kaže kapiten državnog tima

Jedno lošije reprezentativno leto, niz potresa u klupskom vaterpolu i – očekivanja i atmosfera u narodu su splasnuli. Ali ne i u državnom timu. Srpski vaterpolisti pucaju od samopouzdanja pred evropske kvalifikacije i dva velika turnira.

Ništa manje od medalja ne očekuju, jer taj standard davno je postavljen i sve ispod toga ne bi ih učinilo srećnim. Pogotovo to važi za momke koji su stasavali uz prethodnu generaciju, a sada bi trebalo da budu lideri nove. Nikola Jakšić je dobio kapitensku traku, trebalo bi da bude glavna uzdanica i na kom će Srbija nivou biti, umnogome će od njega zavisti, kako je rekao selektor Uroš Stevanović.

Izabrane vesti

Iza Nikole Jakšića je turbulentan period, mučila ga je i povreda ramena od minulog leta, reflektovala se na podlakticu i zbog toga je imao jednu dužu i nekoliko sitnijih pauza. Poslednju pred reprezentativno okupljanje. No, kako sam kaže, povreda je iza njega.

„Dobro sam, sve je u redu i spreman sam za 40 dana koji slede“, rekao je Nikola Jakšić.

Za novog kapitena se ništa nije promenilo u odnosu na prethodne godine po pitanju očekivanja.

„Ciljevi su uvek isti, onakvi kakvi su i bili, bez obzira na očekivanja drugih. Najviša su moguća i idemo tamo da osvojimo medalju“, uveren je kapiten državnog tima da će se on i saigrači sa putešestvija na tri kontinenta vratiti sa overenim plasmanom na Evropsko prvenstvo, ali i dve medalje:

„Mislim i na Svetski kup i na Svetsko prvenstvo“.

Medalje su želja, ali da li su i realnost ovoga leta… Jakšić nema dilemu.

„Realno je očekivati medalje, mi smo reprezentacija Srbije i ništa manje od toga se ne očekuje“.

Dotakao se kapiten i najtežih utakmica. Za sada onih sigurnih.

„Što se tiče najvećih rivala na Svetskom prvenstvu, sigurno će nam to biti Španija u prvom kolu, koje igramo 17. jula. I posle toga u trećem Crna Gora. Što se tiče Svetskog kupa, svaka utakmica je teška i na ispadanje. Odmah se fokusiramo na četvrtfinale protiv Amerike. Verujem u ekipu, verujem da možemo da budemo pobednici i uzmemo medalju“, zaključio je Nikola Jakšić.


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeNikola Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara